De februaricolumn uit De Riepe, de straatkrant van Noord-Nederland

Stapels boeken

Ik bereidde me voor op een winterweekje Frankrijk. Doel was het zalige nietsdoen in een huisje met die stapels boeken (7), maar omdat ik soms tot vaak nogal neurotisch ben, moest er wel wat werk worden verzet.

Waarvan akte. Nadat ik de huur een half jaar in het voor had betaald, kocht ik de nieuwste Michelin Wegenatlas van Frankrijk voor een grondige oriëntatie. Ik klikte in Google Maps de nabije omgeving af op zoek naar de dichtstbijzijnde winkel en klikte vervolgens de hele route aan om te kijken waar de tankstations waren en of je daar ook iets kon drinken.

Daarna begon ik het onderstaande dagschema te maken, dat ik uitprintte en op het keukenbord niette:

 

VAKANTIE 2019, 1E KWARTAAL. GEBRUIKERSNAAM: TIME OUT! WACHTWOORD: ONTSPANNING!

08:00-10:00: opstaan, ontbijten, afwassen en opruimen

10:00-10:15: stapels boeken lezen

10:15-13:00: excursie voorbereiden, er naartoe gaan, parkeerplaats zoeken

13:00-13:15: ontspannen wandelen

13:15-18:00: terugrijden, naar supermarkt gaan, eten koken, stapels boeken klaarleggen

18:00-18:15: uitgebreid eten

18:15-22:30: afwassen, kamer opruimen, nog even stapels boeken lezen, slapen

 

Op de zaterdag van ons vertrek kocht ik nog een blik bruine bonen en appelmoes, want als we na vijf uur zouden arriveren en de dichtstbijzijnde winkels reeds gesloten was, hadden we niks. Ik had ook een extra set beddengoed meegenomen – volgens de bookingssite was er schoon linnen aanwezig, maar met die Fransen weet je het maar nooit. Voor de zekerheid heb ik ook maar een matras op het dak geladen, wat ook handig zou zijn als er weer eens werd gestaakt en we onverhoeds vast kwamen te zitten met onze stapels boeken.

Mijn vriendin keek het allemaal met lede ogen aan. Dat begreep ik ook wel, want zij heeft geen stapels boeken maar een E-reader. Ik vroeg haar of ik dan wellicht een stapel E-readers moest kopen, voor als we zonder stroom zouden komen te zitten. Ze probeerde me uit te leggen dat dit niet hoefde en dat ik aan één boek wel genoeg had. Ik begreep meteen wat ze bedoelde en bestelde zeven exemplaren van één boek. Het was een heel dun boekje, zodat er extra ruimte was in de auto en ik tijd genoeg had om tijdens onze ontspannende vakantie alle exemplaren te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *