De (vergeten) junicolumn uit De Riepe, de straatkrant van Noord-Nederland

Doosjes

Onlangs pakte ik in de schuur een doosje uit een tas met allerhande regenkleren en opende het. Toen ik erin keek, werd ik een beetje emotioneel, want ik besefte dat ik er mijn hele leven lang geregeld in kijk – tenminste twee à drie keer per jaar. De Simson Reparatiedoos NORMAAL is ook net zo gewoon als een rustig hobbelende aanhangwagen met tuinafval of een op het raam geplakte menukaart van de Chinees. Hoe klein ook, hij is nog nooit uit het straatbeeld verdwenen.

Mijn doosje had echter wel een paar deukjes en ook al enkele roestplekjes, zodat ik vermoedde dat het incompleet zou zijn. Ik zag in ieder geval een stukje schuurpapier, een aangetast plakvel en twee bandenlichters – het tubetje lijm en het markeerkrijtje ontbraken en van de oorspronkelijke drie bandenlichters was er eentje zoek. Geen nood natuurlijk, want ik had vast nog wel ergens een ander doosje liggen.

Na lang zoeken vond ik er één in de keukenla. Toen echter bleek dat er slechts een poreus ventielslangetje, een opgevouwen lijmtubetje en een alleen gelaten elastiekje in zaten, was ik genoodzaakt een aanvullend doosje te kopen. Ik had natuurlijk net zo goed een nieuwe Reparatiedoos NORMAAL kunnen halen, maar het aanvullende doosje is in mijn ogen net zo relevant als het standaard reparatiedoosje. Een kwestie van emoties.

Eenmaal weer thuis – lopend natuurlijk – begon ik de spulletjes uit het aanvullende doosje te verdelen over de andere twee. Nu had ik twee volwaardige doosjes: één voor vast en één voor als de vaste niet meer compleet was. Ik plakte mijn band en legde beide doosjes ergens neer. Probleem was wel dat het aanvullende doosje nu leeg was. Wat moest ik daar nou mee doen?

Al gauw wist ik het. Ik had nog wat stukjes gum, enkele punaises en een paar batterijen in de keukenla liggen, die konden er prima in. Van een uitgevouwen paperclip maakte ik een dekselhouder, zodat ik het doosje met het dekseltje open op de keukentafel kon zetten. Ook dit was een emotioneel moment, want anders dan de doosjes van Simson is de tekendoos wel uit beeld verdwenen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *